1965-ben születtem Budapesten.

1991-ben, egy válságos életszakaszomban fordultam – egy bölcs asszony tanácsát követve – a saját álmaimhoz tanácsért, és miután azok útján járva kilábaltam a bajból, azóta figyelem, jegyzem a saját álmaimat és életemnek az álomképekkel való összefüggéseit.

Mindeközben megismerkedtem az álomfejtés múltjával, nagy iskoláival, a különböző álomelméletekkel és gyakorlatokkal. Álomfejtési módszeremnek alapját Carl Gustav Jung, a transzperszonális – és az integrálpszichológia szemléletmódja, illetve a tapasztalat útján szerzett tudás adta meg.

Diplomamunkáim – pszichológiából (ELTE-ÁITFK) és bölcsész magyar szakon (ELTE-BTK) – egyaránt szimbólumvizsgálatra épülnek.

Sok éven át foglalkoztatott az a kérdés, hogy pszichológiai, pedagógiai, történelmi,  nyelvészi, irodalmi, szimbológiai  tudásaimat hogyan tudnám úgy alkalmazni, hogy azok a mindennapi életet segítő önismereti erőként jelenjenek meg önmagam és mások számára egyaránt.
Ne halott kövületeket, hanem ehető, emészthető lelki-szellemi táplálékot nyújts át az embereknek! – figyelmeztetett egy hang az egyik álmomban.

Így találtam rá azokra az önismereti szimbólumrendszerekre (álomfejtés, asztrológia, Tarot, Ji King, Kabbala) amelyek még ma is őrzik az ősi, szimbolikus-mitikus tudásokat mikro- és makrokozmosz egységéről, és élni segítenek.

Több éven át autodidakta módon tanulmányoztam az asztrológia és az álmok szimbólumrendszerének kapcsolatát, az önismeret útján nyújtott fogódzóit.  2006-ban a Javas Hagyományőrző Kör hároméves hermetikus asztrológia tanfolyamát sikeres vizsgával zártam.

A különböző jelképrendszerek, vallási tanítások közötti szintézist keresve egységes spirituális önismereti rendszert igyekeztem felállítani.

1997 óta tanítom előadásokon és tanfolyamokon az önismeret fontosságát és módszereit.
Tanítok a SZINTÉZIS SZABADEGYETEMEN (www.szintezis.info.hu) és az ÉDEN FELNŐTTOKTATÁSI KÖZPONTBAN  (www. edenkozpont.hu) .
Saját tanfolyamom a LÉLEKTRÉNING, mely sok évvel ezelőtt az FPI pedegógustovábbképzésének egyik tanfolyama volt, időközben a saját szárnyaim alá vettem.

Írásaim az elmúlt években az Origo (internetes portál) Női lapozó rovatában, jelenleg a Javaslap című filozófiai-szellemtudományi folyóiratban jelennek meg.

1996-ban jelent meg önálló verseskötetem (Lepkeszárnyak keresztjeid), novelláimat a SZINTÉZIS Szabadegyetem (alapító fővédnökök: Szepes Mária és László Ervin prof.) irodalmi-filozófiai folyóirata (Szintézis) közli.

2007 márciusában megjelent az Urbis Kiadó gondozásában, Szepes Mária előszavával az Álmaink tükrében – Álomfejtő-önismereti kézikönyv és szótár című könyvem.

3 Hozzászólás

 1. Kedves Ildikó!
  Tetszenek az írásai, különösen az állatok jelentéséről szóló. Telefonos elérhetőséget szeretnék kérni, személyes konzultációra, mivel sehol nem találok “magyarázatot” egy érdekes álmomra, amelyben Közép-Dél-amerikai állat szerepelt – láma (alpaka) nagyon finom selymes szőrű kedves lény.
  Üdvözlettel: Mészáros Kati

 2. Kedves Ildikó!
  Lehet Öntől egyéni segítséget kérni egy álom jelentésével kapcsolatban?
  Üdvözlettel,
  Ágnes

 3. Kedves Ildikó,

  Örülök, hogy rátaláltam az oldalára! Még csak mostanában kezdem figyelni az álmaimat, és heteken belül többször álmodok különféle állatokkal. Van amelyik ugyanaz az álom, csak az élőlény változott.
  Viszont most a madár jelentését szerettem volna megtudni, de nem találtam a listájában csak felsorolásként értelmezés nélkül.

  Valamint Kérdezném, hogy ad-e ön fogadó órákat!

  Nagyon köszönöm válaszát!

  Balogh Gabriella

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..